Verzorging van jouw pup

Laat de pup snel, maar geleidelijk wennen aan het borstelen zodat de pup snel went aan het verzorgen van de vacht.
Begin bij de pootjes en ga zo naar de buik en rug van de pup. Doe dit rustig en zachtjes zodat de huid niet geïrriteerd wordt.
Begin met kleine stukjes en niet alles in één keer. De water lazer is ook een onmisbaar apparaat. Een must om te gebruiken.
Tijdens de verzorging geef je af en toe een beloningssnoepje. Zo leert de pup wat er verwacht wordt. Als de pup 4 maanden oud is, ga je naar de trimsalon. Ik geef dan een gewen behandeling van max 1 uur. We kijken samen of er problemen zijn omtrent de verzorging. Ik geef je tips om er wat leuks van te maken. De pootjes en het kopje worden bekeken en zo nodig bijgewerkt, de pup krijgt een gehele borstel behandeling en je kan allesvragen over de verzorging. Dan is het het beste om na 6 weken weer terug te komen voor een 2e behandeling. Ik ga proberen om de waterblazer te gebruiken en ga kijken wat er nodig is aan een knipbeurt.
Ook dit duurt niet langer dan 1, 5 uur. Daarna kom je weer terug na ongeveer 6 weken en dan kan ik de pup helemaal verzorgen en ook wassen en waterblazen. Zo ziet de salon behandeling er ongeveer uit en wordt steeds langer uitgebreid en als het goed is heb je dan geleerd hoe je dehond klitvrij kan houden, dit is heel belangrijk boor de hond, zo kan hij of zij zich lekker vrij bewegen zonder dat er pijnlijke plekken zitten doordat er klitten aanwezig zijn. Je hebt dan een vrolijke hond in huis .
Voor mij is het belangrijk dat de hond het leuk vindt om weer een trimbeurt te hebben en dat hij weer blij is dat hij of zij er doodleîg uitziet. Zelf neem ik rustig alle tijd om de behandeling relaxed te laten verlopen. En vind het fijn als zowel baasje en hond weer blij en tevreden naar huis gaan.